Természetes pala (kőpala)

Természetes pala tetőfedés és kőpala tetőfedés.

Természetes pala, kő pala vagy termés pala. Több név, de bármelyiket is használjuk, ugyan arról a termékről beszélünk. Természetes pala mert a természet ajándéka. Kő pala mert a föld devon-kori alakulásakor,  különböző hőmérsékletek és nyomás hatására keletkezett 400 millió éves kőzet. Tehát a természetes pala maga a tiszta természet. A természetes pala bányászata évszázadok óta környezetbarát módon történik. A természetes pala megmunkálása minimális energiafelhasználást igényel, és mindenféle adalék és kötőanyagtól mentes. A kőpalának éppen ezért semmilyen környezetkárosító hatása nincs, az építés során, vagy esetleges bontás során keletkezett hulladék, nem veszélyes. A kő pala csak szerves alkotóelemekből áll. A termés palát több mint 2000 éve alkalmazzák tetőfedésre. Európában is több mint 800 éves hagyománya van. Talán ez bizonyítja a legjobban, hogy a természetes pala kiállta az idő próbáját, legyen szó tetőfedésről, homlokzatról. Előnye, hogy hosszú élettartamú (akár 2-300 év), jó a színtartósága, savállósága kiváló. A kő pala nem kíván semmilyen utólagos kezelést, impregnálást. A természetes pala időtlen, ettől mindig modern. A természetes pala művészeti és építészeti stílusokat és több száz éve bevált hagyományokat ötvöz. A termés pala felhasználása végtelen, legyen szó tetőről, homlokzatról, kertről vagy akár fürdőszobáról. Ezeket megtekintheti a felhasználási területek menüpont alatt.

   

A természetes palával fedett házak egyedi, modern, természetes hatást keltenek, tartósságukkal semmilyen más anyag nem versenyezhet. A termés pala megfelelő hozzáértéssel és szerszámokkal, kézi erővel is könnyen megmunkálható. A természetes pala a sok száz éves hagyományoknak köszönhetően végtelen fedési típust tesz lehetővé, ezeket a fedés fajták menüpont alatt tekintheti meg.  Magyarországon a legelterjedtebb a bogen, universal, schuppen illetve a spitzwinkel (szabvány) formák. Utóbbit különösen kedvező ára miatt, akár felújítás alatt álló közületekre, műemlék épületekre is ajánljuk, melyeken általában a régi, azbesztes pala kerül bontásra. Azbesztmentesítés után ezen épületek sosem látott pompában tündökölnek. Tetőfedő és ácsmunka vállalkozásunk azbeszt palamentesítést is vállal, kedvező áron, referenciákkal. Célunk, hogy a természetes pala kis országunkban legalább olyan ismert, és kedvelt anyag legyen, mint a környező országokban. Vállalkozásunk több évtizedes tapasztalatok alapján szerződött partnere a Német piacvezető Rathscheck Schiefer természetes pala bányának, és kizárólag ezen bánya termékeit használjuk. Kizárólag első osztályú termékekkel foglalkozunk, amit mások nem mernek garantálni, mi viszont így merjük garantálni, hogy természetes palával fedett tetője akár 3-4 generációt is kiszolgálhat. Az oldalunkon található termés pala referencia képek egytől egyig a saját vállalkozásunk keze munkái. Ha előfordul olyan fotó, ami más cégek weblapján is megjelenik, annak oka, hogy néhány munkánkat alvállalkozóként végeztük, de ettől függetlenül a természetes pala lapokat az elsőtől az utolsóig mi szegeltük fel. Vállalkozásunk az eltelt közel 30 éves fennállása alatt, kialakult beszállítói köröknek köszönhetően, közvetlenül gyártóktól szerez be minden anyagot, hogy megrendelőinknek minél komplexebb és megfizethetőbb árakat tudjon kínálni I. osztályú minőségben, folyamatos akcióikkal.

Elégedett megrendelőink között közületek, szállodák, magánszemélyek de a felcsúti fociakadémia kiszolgáló épületei is megtalálhatóak. Kérem, keressen bizalommal, bármilyen kérdése merülne fel, vagy bővebb tájékoztatást szeretne. Ne feledjék, a Természetes pala egy olyan ökológiai körforgás része, amit bármely más termék csak irigyelhet.

 

Tetőfedés Tetőfedés
Tetőfedés Tetőfedés